Alexander Galante Carlström deppar. Foto: TT Bildbyrån

Falunstjärnan sågar sig själv: ”Bedrövlig”

Uppdaterad
Publicerad

Superskytten Alexander Galante Carlström skulle leda sitt Falun till ett nytt SM-guld – i stället vann Storvreta med klara 6–2 när stjärnan själv hamnade utanför målprotokollet.

– Det känns förjävligt rent ut sagt och min egen insats är bedrövlig, säger han till C More.

Han har utsetts till världens bästa spelare vid flera tillfällen och har enorm rutin från stora matcher. Men på lördagen var det aldrig riktigt nära att Alexander Galante Carlström skulle få glädjas med sina lagkamrater.

– Det är tomhet, man har krigat för det här i ett år. Det är första gången vi förlorar en final så vi är inte vana, säger han om känslorna några minuter efter slutsignalen.

Toppade poängligan inför – slutade delad etta

Inför finalen toppade han poängligan i slutspelet på 24 poäng på blott nio matcher. Formen var det alltså inget fel på men i säsongens viktigaste tillställning i Globen fick han inte till det alls, även om han fick en assistpoäng på Rasmus Enströms klassmål till 2-2.

– All credd till de som stod på läktaren och försökte heja fram oss men i dag gör vi ingen bra insats, så är det bara.

I och med Albin Sjögrens två poäng i finalen slutade Galante Carlström och Sjögren båda på 25 poäng och får dela poängligavinsten i slutspelet.

För Expressen går 29-åringen ännu längre i sin besvikelse när han intervjuas:

– Jag vill inte spara medaljen, den åker väl någon annanstans antar jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.