Moras förstalina avgjorde finalreprisen mot Täby

Uppdaterad
Publicerad

När Mora tog emot Täby i finalreprisen från fjolåret var det hemmalagets förstalina som dominerade. Med fem av totalt sex Moramål visade succékedjan vilket vapen man kan bli i slutspelet.

– Tidigare har vi haft svackor men det har vi har inte någon gång i dag, säger en nöjd tremålsskytt Johanna Hultgren efter matchen.

Första perioden var öppen och spelmässigt en offensiv tillställning.

Båda lagen skapade mängder av chanser och höll ett rasande tempo i en period som slutade lika på två.

I andra perioden fortsatte tempot att vara minst lika högt men kvalitén såg ut att få sig en liten törn av hastigheten. Framförallt för Täby där man trots antalet skapade chanser inte fick in bollen.

Istället ringde det i andra ändan och som så många gånger förr var det Moras förstalina som leverade.

– Tycker vi gör en bra match i 60 min. Tidigare har vi haft svackor i matcherna men det har vi har inte någon gång idag, säger tremålsskytten Johanna Hultgren efter matchen till Eurosport.

Och kontroll var verkligen det man hade med 5-2 och en tremålsledning in till sista 20.

För efter två perioder av fartfylld innebandy kontrollerade hemmalaget mer av spelet i den tredje. När sedan Täby pressade på vid ställningen 6-3 så kändes det aldrig nära att bli någon mer reducering. Ett styrkebesked från Mora inför slutspelet.

– Det är klart det är viktigt att ha en bra känsla men det är inte så att det delas ut några SM-guld här idag, säger Hultgren angående vikten av att slå Täby i grundserien.

I toppen av tabellen närmar sig Mora nu Pixbo och ligger endast en poäng bakom tvåan. Serieledarna Iksu har däremot 8 poäng ner till trean Mora efter 18 spelade omgångar.

Täby ligger kvar som stabil sexa på sina 36 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.