IBK Göteborgs Sara Johnsson (mitten) jublar med lagkamrater efter att hon gjort 5–5. Foto: Bildbyrån

Nykomlingens nya succé – vann västkustderbyt

IBK Göteborg är tillbaka i innebandyns finrum – och gör jättesuccé.

I kväll tog nykomlingen säsongens andra raka seger i västkustderbyt hemma mot Warberg.

Göteborgarna vann med 6–5 hemma i Lisebergshallen.

Efter 19 år är IBK Göteborg tillbaka i högsta serien. Och snacka om drömstart på säsongen. Bortasegern mot Dalen senast följdes i kväll upp med seger hemma mot Warberg.

Hemmalaget rivstartade och gick upp till 3–0 innan Warbergs Andrea Envall reducerade i slutet av den första perioden.

Den 19-åriga talangen Envall var inte färdig där utan noterades för ytterligare två mål och två assist när bortalaget vände till ledning med 5–4 tidigt i den tredje och sista perioden.

– De hämtade ikapp, men jag tycker att vi löste det bra, säger Göteborgs Victoria Wallenstam till Eurosport.

Sara Johnsson replikerade dock blixtsnabbt och kvitterade bara 13 sekunder senare.

Wallenstam matchhjälte

Och halvvägs in i perioden satte Victoria Wallenstam matchavgörande 6–5 efter en snygg aktion. Jorunn Göransson skickade en boll på mål och i samma rörelse tog Wallenstam, med ryggen vänd mot mål, emot bollen, vände bort sin försvarare och petade in bollen bakom målvakten.

IBK Göteborg är obesegrade två matcher in i säsongen.

– Vi visar ingen respekt utan går bara ut och kör och är riktigt taggade, säger Wallenstam.