Johanna Hultgren sköt VM-guldet till Sverige. Foto: Bildbyrån

Guldhjälten Hultgren: ”Det känns helt magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Hultgren blev den stora guldhjälten då hon gjorde det avgörande målet i förlängningen i VM-finalen mot Schweiz.

– Det känns helt magiskt. Det finns nog inte mycket som toppar det här just nu, säger hon till SVT Sport.

VM-debutanten Moa Gustafsson hade gjort två mål, men med bara sekunder kvar av den avgörande perioden kvitterade värdnationen inför en kokande hall i Neuchatel.

Sverige reste sig ändå från det och är nu världsmästare för sjunde året i rad.

– Vi är ett extremt starkt lag. Vi har 20 vinnarskallar som vill det här och det finns inget lag som kan slå oss när vi är såhär bra. Vi gör det tillsammans hela turneringen, säger Hultgren.

Åsa Karlsson gjorde sitt första VM som förbundskapten och hon njöt då knappt 4 000 schweizare slutade sjunga.

– Det är helt underbart. Man är glad, men man vet ändå inte helt hur man ska handskas med det. Man är ganska tom faktiskt. Men härlig känsla när hela arenan blir tyst. Det kommer jag aldrig glömma, säger hon.

Varför står ni här som vinnare?

– Jag tycker att vi har fått ihop helheten och alla jobbar för varandra. Vi är förberedda för varje match. Vi har det bredaste och bästa materialet också. All credd till verksamheten hemma, vi får låna spelarna ett tag och vi är grymt stolta över att få ta hand om spelarna i landslaget.

Se höjdpunkter från finalen här:

Se vilda guldfirandet i omklädningsrummet här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.