Storvreta försvarar SM-guldet – historisk svensk mästare

Falun ledde stort. Men då stod Storvreta för en mäktig upphämtning och vände matchen fullständigt. Regerande mästarlaget vann till slut med 5-3, lagets sjätte SM-guld på tio år.

– Vi stressar inte upp oss. Vi behåller lugnet och har fantastiskt försvarsspel sista två perioderna, säger Storvretas Alexander Rudd till SVT Sport.

När tvåmålsskytten Omar Aldeeb petade in 3-0 till Falun i mittperioden talade allt för att pokalen skulle hem till Dalarna.

Då vände Storvreta matchen fullständigt. Veteranen Jesper Berggren satte reduceringsmålet till 1-3 och väckte liv i den 13 000 stora publiken i Globen. Och när Alexander Rudd fyra minuter senare vackert satte en straff bakom målvakt Johan Rehn, då levde SM-finalen igen i allra högsta grad.

I tredje perioden fick Faluns Simon Berg två minuter för obstruction, en chans Storvreta förvaltade på allra bästa sätt i numerärt överläge – och kvitterade till tre lika efter skott av Tobias Gustafsson.

”Vi är så grymt mentalt starka”

Ett resultat som sedan utökades till 4-3. Och med 25 sekunder kvar kom också 5-3-målet i tom kasse och stort jubel i Storvretas röda del av publikhavet. Innebandy-meckat utanför Uppsala har i och med dagens seger tagit sex SM-guld på tio år.

– Jag känner tomhet. Det känns skit, säger Aldeeb till SVT Sport.