Emelie Wibron, Iksu. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Iksu vann första slaget om Umeå: ”Verkligen slutspelskänsla”

Regerande mästarlaget Iksu besegrade Dalen med 4-2 i den första SM-kvartsfinalen. Vinnarlaget är fortsatt obesegrat denna säsong.

– Det var verkligen slutspelskänsla. Tufft spel med mycket närkamper, säger lagkaptenen Emelie Wibron tillika matchens främsta poängplockare.

Iksu spelade bra innebandy där man ställde om snabbt från försvar till anfall och kunde så småningom få in både 1-0 och 2-0 mot säsongens tabellåtta Dalen.

Men i den andra perioden låste det sig för de överlägsna serievinnarna. Dalen visade att laget vill vara med i leken och reduceringen kom 15 minuter och 27 sekunder in i den andra perioden. Clara Forssénvar målskytten som gav bortalaget lite hopp.

Och mer skulle det bli. Dalen överraskade med att höja sitt spel än mer i den tredje perioden och det resulterade i kvittering via Sandra Törnqvists klubblad, Dalen-kaptenens andra poäng för kvällen då hon även passat fram till reduceringsmålet.

Wibron segerorganisatör

Iksu, som gått genom serien obesegrat, var pressade och fick lägga i en högre växel. Och det blev tydligt varför laget är favoriter till SM-titeln. Sofia Joelsson slog in 3-2 på pass av Emelie Wibron. Den senare kunde sedan utöka till 4-2, hennes tredje poäng i matchen, vilket blev slutresultatet i den första kvartsfinalen.