Sverige möter Finland i innebandy-VM. Foto: SVT Play

Inför rivalmötet – misstänker att Finland brutit mot reglerna

Uppdaterad
Publicerad

Rivalmöte väntar i innebandy-VM.

Då misstänker Sverige att Finland brutit mot reglerna.

– Vi har vetat om att det kommer att vara ett räv- och rackarspel, säger Sveriges team manager Mika Packalén till SVT Sport.

I kväll möter de svenska herrarna ärkerivalen Finland i innebandy-VM. Enligt uppgifter till SVT Sport ska Finland ha filmat Sveriges träning i går, vilket är emot reglerna. Team managern Mika Packalén bekräftar uppgifterna för SVT Sport.

– Finland själva säger att det inte är så, de hävdar sin oskuld, men vi är inte helt säkra utan vi misstänker Finland. Vi vet att det pågår fuffens, så vi har meddelat internationella förbundet om det här och bett dem utreda, säger han.

– Enligt reglerna får man inte göra så, och de hävdar att de är oskyldiga så vi förstår att det är svårt att gå till botten med det här.

Täckte över kameror

Det var Sveriges videocoach och förbundskapten som såg kamerorna på läktarna.

–  I dag gjorde vi en liten markering och täckte för alla kameror när vi tränade. Så det var i alla fall en liten åtgärd. Vi har vetat om att det kommer att vara ett räv- och rackarspel, säger Mika Packalén.

”Ganska tramsigt”

I studiosändningen inför damernas semifinal kommenterade SVT Sports expert Mattias Samuelsson situationen.

– Jag förstår inte riktigt vad man kan vinna på det, att du filmar en svensk träning i det här läget. Jag tror inte ens Sverige kommer ner till mästerskapet och slipar på detaljer. Det har man redan gjort. Vill man provocera så tror inte jag att man tjänar någonting på det heller, då tror jag att det funkar som tändvätska för Sverige. Ganska tramsigt tycker jag, säger han. 

Matchen mellan Sverige och Finland ser du på SVT2 och SVT Play 18.00.

SVT Sport söker finska innebandyförbundet.

KLIPP: Sverige utklassade Norge i VM-kvartsfinalen (2 december)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.