Pixbos Isabell Krantz slog till från halva plan. Foto: Bildbyrån

Krantz nätade från halva plan: ”Den gick ju in”

Ett skott från halva plan inledde målskyttet när Pixbo slog regerande svenska mästaren Täby (4–2).

– Den gick ju in, säger målskytten Alexandra Krantz till Eurosport.

Pixbos Isabell Krantz drog iväg ett skott från halva plan med förhoppning att skapa något farligt – men bollen gick hela vägen in i mål, intill Täbys målvakt Alexandra Durlings högra stolpe. Ett skott som hon borde ha tagit. ”Fullträffen” från Krantz betydde 1–0 efter bara 5.24.

– Jag tänkte att det var väldigt mycket folk på mål och samtidigt som Alexandra inte ser något i målet tänkte jag försöka lägga den förbi centern, och ja... den gick ju in , säger Alexandra Krantz och skrattar, i Eurosports sändning.

Storspel av Heini

Efter den första perioden hade bortalaget gått upp till en 3–0-ledning, och efter två perioder stod det 4–0 på tavlan.

Hemmalaget reducerade två gånger men en storspelande målvakt i Lara Heini såg till att Pixbo tog hem segern.