Befriande måljubel när Galante sänkte Norge. Foto: TV12

Ny svensk VM-seger – utan att imponera

Uppdaterad
Publicerad

Ny match för Sverige i innebandy-VM – och ny seger. Men det satt ändå långt inne mot Norge i 8–2-segern. ”Vi kom inte upp i standard”, säger Alexander Galante Carlström till TV12.

Precis som i premiären mot Lettland rivstartade Sverige genom att inte bara ta ledningen utan även gå upp till en 3–0-ledning i första perioden. Men Norge, som kom till spel utan storstjärnan Ketil Kronberg som väntar tillökning på hemmaplan, gav inte upp för det.

”Rent ut sagt bedrövligt”

Sverige hade det tufft spelmässigt de första två perioderna och faktum är att norrmännen vann (för första gången någonsin?) en period mot Sverige, när Norge gjorde mellanaktens enda mål till 1–3.

– Nu har det gått 40 minuter och det är rent ut sagt bedrövligt att det gått så pass lång tid och att vi inte får till det riktigt, sa lagkaptenen Johan Samuelsson till TV12 efter andra perioden och fortsatte:

– Vi behöver släppa lite på handbromsen och spela ryggmärgsinnebandy.

Galante drog ner ridån

Den norska skrällen kändes än större när Ole Mossin Olesen fyra minuter in i tredje perioden reducerade till 2–3 – men då klev SSL:s stora skyttekung Alexander Galante Carlström fram med två mål som sänkte Norge. Det blev till slut blågul seger med 8–2.

– Vi kom inte upp i standard, hade för dålig fart i benen. Samtidigt som man inte får ta bort det Norge gjorde, de gjorde det bra. Vi hade lite för dålig inställning, lite för mycket slarv. Vi spelade på 70 procent, om ens det, 50 procent de två första perioderna. Vi får ta med oss tredje perioden, säger Galante Carlström till TV12.

Gruppfinal i morgon

Redan i morgon eftermiddag, 15.30, väntar sista gruppspelsmatchen för Sverige.

Då väntar Sveriges klart tuffaste gruppmotståndare – världsfyran Tjeckien i gruppfinal.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.