Innebandyförbundet: ”Vi vet att det inte kommer att räcka”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska innebandyförbundet gick miste om stora intäkter då slutspelet ställdes in. Flera föreningar har det svårt ekonomiskt och fastän förbundet räknar med att få in en del pengar från Riksidrottsförbundet så kommer pengarna inte räcka.

De 500 miljoner som har kommit till idrottsrörelsen är inte i närheten av vad den samlade idrottsrörelsen skulle behöva i kompensation, säger innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk till SVT Sport.

Innebandyförbundet är bara ett av RF:s alla förbund kom kommer att ansöka om att få kompensation för förlorade intäkter i samband med coronaviruset. Bara för innebandyns del handlar det om ungefär 160 miljoner kronor enligt Göran Harnesk.

– Vi vet att det inte kommer att räcka för de behov vi har och vi vet att det inte kommer räcka för de andra förbunden heller.  Vi får se hur stor skadan blir, säger Harnesk.

Även Friidrottsförbundet är oroliga

För RF:s förbund och föreningar handlar det nu om att försöka reda ut hur stora förlusterna blir fram till och med den sista juni i år. Om bortfall av intäkter sker efter det datumet så kommer det inte att kompenseras av de 500 miljoner som RF just har att tillgå.

För Friidrottsförbundet så är ekonomiska förluster i samband med inställda motionslopp den största faktorn och generalsekreterare Stefan Olsson är orolig. 

– Det jobbigaste just nu är osäkerheten, att inte veta vad som väntar. Vissa av våra föreningar har ju större evenemang som ger kostnader före sista juni och intäkter först efteråt, säger generalsekreterare Stefan Olsson till SVT Sport.

SE MER: Idrottens pengar kommer till midsommar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Björn Eriksson och Amanda Lind. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer