David Gillek under sin tid i Mullsjö. Foto: Bildbyrån

”Jag kan inte kolla – då blir jag påmind om allt som hänt”

Publicerad

För en månad sedan lämnade David Gillek posten som assisterande tränare i Mullsjö AIS under uppmärksammade former.
Förra veckan blev han klar som spelare för SSL-konkurrenten Växjö Vipers.
När lagen under tisdagskvällen möttes några hundra meter hemifrån Gillek valde han att stanna hemma.
För att se på hockey.
– Jag kan inte kolla på Mullsjö för då blir jag påmind om allt som hänt, säger Gillek.

Det var för en månad sedan som Mullsjö AIS gick ut med att gå skilda vägar med huvudtränaren Ulf Hallstensson. Klubben kommunicerade att samarbetet mellan ledarstaben och sportgruppen ”inte fungerat helt tillfredsställande, då kommunikationen varit bristande”.

I samma veva fick den assisterande tränaren David Gillek frågan om att ta över huvudansvaret. Men både han och assisterande Lisa Eskils valde att också lämna Mullsjö AIS. I stället skrev David Gillek på som spelare för Växjö Vipers och gjorde sin debut mot Sirius.

”Blev inte som jag hade tänkt mig”

– Att jag inte skulle spela var ett lätt beslut att ta. Det beslutet tog jag redan när jag skrev på för Växjö. Det känns inte rätt mot mig själv, supportrarna, folk runt om Mullsjö och framför allt mot laget som jag stod och coachade för bara några veckor sedan, säger Gillek när SVT Sport gästar honom i villan som ligger ett stenkast från Nyhemshallen.

– Det blev inte som jag hade tänkt mig tyvärr. Ulf lämnade och sättet allt gick till på gjorde att jag tackade nej. Förutsättningarna var inte samma som jag gick in i säsongen med. Jag vill helst vara i Mullsjö, men som det är nu går det tyvärr inte.

36-åringen valde att varken närvara under matchen eller se den från tv-soffan.

– Jag kan inte kolla på Mullsjö för då blir jag påmind om vad som har hänt. Det får bli någon hockeymatch i stället.

Vill inte gå in på detaljer

Både Gillek och Mullsjö AIS har varit förtegna om den exakta orsaken till att det sprack mellan ledarstaben och klubben. Gillek vill inte gå in på detaljer – men bekräftar att han är besviken.

– Ja, det finns ju så klart två parter men självklart är jag besviken. Ulf är den bäste tränaren och han var nyckeln till guld för Mullsjö AIS. Jag tycker det är jättetråkigt att Ulf, Lisa och jag inte kunde fortsätta jobba ihop. Jag är övertygad om att vi hade vunnit guld inom tre år. Det är tufft, men jag känner att jag har gjort rätt. Mitt mål är att vara tränare i många, många år framöver och då hoppas jag stå där och leda Mullsjö någon dag. Det är det man får sikta på.

Mullsjö förlorade matchen med 4–5 och efteråt var Kim Ganevik mycket upprörd

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör en upprörd Kim Ganevik efter förlusten: ”Hatar Växjö”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer