Arkivbild. Moa Gustafsson blev matchhjälte mot Team Thoren. Foto: TT

Kais Mora avgjorde i förlängningen – semifinalserien fortsätter

Team Thoren hade drömläge att ta sig till SSL-final.

Men Kais Mora avgjorde i förlängningen och semifinalserien fortsätter.

– Det var det skönaste målet jag gjort i hela min karriär, säger matchhjälten Moa Gustafsson i SportExpressen Play.

I kvällens tredje semifinal, av fem, hade Team Thoren chans att vinna semifinalserien med 3-0 och ta sig till final.

Men så blev det inte.

Bortalaget Kais Mora hade ett övertag om matchen de två första perioderna och ledde med 6-4 inför den tredje.

Men Team Thoren skulle rycka upp sig. Med drygt en minut kvar av ordinarie tid skulle finska stjärnan Oona Kauppi sätta dit kvitteringen, 7-7.

Och matchen gick till förlängnig.

”Vi är en riktig lagmaskin”

Väl där blev Moa Gustafsson matchhjälte när hon satte 8-7 till bortalaget – vilket innebär att semifinalserien fortsätter.

– Det är hur skönt som helst. Det var det skönaste målet jag gjort i hela min karriär, säger hon till SportExpressen Play.

– Vi är en riktig lagmaskin så Team Thoren kommer få det tufft nästa match också.

Storvreta vann efter straffar

I herrarnas semifinal mellan Storvreta och Mullsjö vann hemmalaget med 7-6 efter straffar. Storvreta har därmed kopplat ett grepp om semifinalserien och leder med 3-2 i matcher.