• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kalmarsunds Marcus Jansson kan jubla över inledningen på åtta raka. Foto: Bildbyrån

Kalmarsunds segersvit fortsätter – dubbla mål av Kim Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Toppmatch och segersviter på spel mellan Linköping och Kalmarsund.

Då visade serieledarna Kalmarsund prov på styrka och vann med 7-4 – efter dubbla mål från poängligaledaren Kim Nilsson.

– Man mår fantastiskt, säger Kalmarsundsspelaren Marcus Johansson  i Expressens sändning.

Två lag med stark form och minst sex raka utan förlust. Då blev det få rejäla närkamper och förvånansvärt låg intensitet i SSL:s toppmöte.

– Jag tycker det känns ruskigt sömnigt om jag ska vara ärlig, från båda håll, säger Linköpings Martin Karlssons efter andra perioden i Expressens sändning.

– Men det är knappt så man är uppvärmd. Ingen har kommit in i matchen riktigt känns det som.

Att Martin Karlsson var besviken på Linköpings insats var förståligt vid underläge 2-3, och när tredje perioden började blev det åter dags för en ny kalldusch.

Matchen vaknade till liv

På klassiskt köksvägen-manéer gick Kalmarsunds Marcus Johansson runt och satte 4-2 för bortalaget.

Den starten på den tredje perioden var kanske också vad som behövdes för att matchen skulle vakna till liv. Ju närmre slutsignalen matchen kom ju mer tempo blev det och målen började trilla in.

Linköping lyckades också ta sig tillbaka på nytt men närmre än ett mål kom man aldrig.

– Vi skapar mycket målchanser och vi släpper lite bakåt. Det stod och vägde där när de var vid 5-4 men egentligen var det aldrig något snack tycker jag, säger Kalmarsunds Marcus Johansson i Expressens sändning.

Kim Nilsson satte sitt andra

Med sju och en halv minut kvar gjorde poängligaledaren Kim Nilsson sitt andra mål för aftonen vilket betydde nästintill spiken i kistan.

– Man mår fantastiskt och det är alltid kul att vinna mot Linköping. Vi brukar ha lätt mot Linköping och det hade vi även i dag. Vi känns trygga och det är en go' känsla i laget nu, säger Marcus Johansson

I nästa möte väntar Falun för Kalmarsunds del.

– Det är bara att hämta hem tre poäng där också så fortsätter vi att vara serieledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.