Nilsson: ”De med störst hjärta kommer vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Vartannat år spelar svenska herrlandslaget VM-final i innebandy – det är sen gammalt. För Sverige kan man ro hem tredje raka VM-guldet i eftermiddag.”Hade varit konstigt att spela final mot Tjeckien, så jag är glad att vi fick Finland”, säger Kim Nilsson till SVT Sport.

I eftermiddag väntar världsmästerskapets stora match – finalen mellan Sverige och Finland. Sverige blev klart för sin elfte raka VM-final efter att ha besegrat Schweiz efter en stark sistaperiod, och ställs mot grannlandet som avgjorde sent mot Tjeckien i sin semifinal.

– Jag ville möta dem. Jag såg att de hade det tufft mot Tjeckien, avgjorde med runt tio sekunder kvar. Det hade varit konstigt att spela final mot Tjeckien, så jag är glad att vi fick Finland. Jag förväntar mig en tuff match, en hård kamp och jag tror att det laget som har störst hjärta kommer vinna guldet, säger Kim Nilsson till SVT Sport.

”Fördel oss”

Länderna har ställts mot varandra i de fem senaste VM-finalerna.

– Jag såg inte hela semifinalen mellan Finland och Tjeckien men det känns som att Finland fick jobba väldigt hårt för att vinna och det ser man ju med tio sekunder kvar också. De brände nog en hel del energi, så det är fördel oss.

Hur ska man slå Finland?

– Vi ska spela vårt spel, såklart. Det är det vi tränat för, och nu kommer vi med guld från 2012 och 2014 så vi är ju mästare. Kampen blir viktig, de är stora och starka. Det kommer bli en tuff drabbning helt enkelt. Står vi bara upp i alla situationer kommer det säkert bli väldigt bra i morgon.

”Kommer absolut gå för det”

Trots två raka VM-guld i bagaget är Kim Nilsson inte mätt på guld.

– Vi lägger inte ner den här tiden för att vara nöjda utan vi vill alltid vinna och alla guld är lika fina. Vi kommer absolut gå för guldet i morgon, säger han bestämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.