Sverige mot Finland i VM-finalen 2018. Foto: Bildbyrån

Klart: Innebandy-VM 2024 till Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Malmö vann dragkampen om herrarnas innebandy-VM 2024, meddelar det svenska Innebandyförbundet.

”En otrolig framgång för svensk innebandy, det här betyder mycket för vår utveckling de kommande åren”, säger förbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.

Sverige har arrangerat herr-VM vid tre tillfällen tidigare och samtliga gånger har det slutat med en svensk guldmedalj. I Stockholm 1996 och 2006, samt i Göteborg 2014.

”Största och häftigaste genom tiderna”

Kampen om värdskapet stod mellan Sverige och Singapore, där Sverige till slut drog det längsta strået.

”Vi har satt ribban högt och nu är det upp till oss att leva upp till drömmarna, ambitionerna och kraven. Vi siktar på att världsmästerskapet i Malmö ska bli det största och häftigaste genom tiderna i innebandyhistorien, och vi har goda chanser att åstadkomma det”, säger Svensk Innebandys ordförande Märit Bergendahl.

Innebandy-VM 2024 spelas mellan 7 och 15 december. Malmö Arena är tänkt som huvudarena med Baltiska hallen som komplement.

MER INNEBANDY: Mika Kohonen slutar: ”Blir inte något sagoslut” (28 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.