Herrarnas innebandy-VM som skulle avgjorts i december skjuts upp. Foto: TT

Klart: Innebandy-VM skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det finländska innebandyförbundet har bett om att få flytta fram VM för herrar, som skulle ha ägt rum i Helsingfors 4-12 december, ett år i tiden på grund av rådande coronapandemi.

Nu har internationella innebandyförbundet, IFF, meddelat att mästerskapet skjuts upp.

– Ett väntat och odiskutabelt beslut i min värld, säger svenske förbundskaptenen Mikael Hill till SVT Sport.

”IFF beslutade att skjuta upp WFC för herrar 2020 baserat på ansökan från Finlands innebandyförbund. Finlands förbund kommer att undersöka lämplig tidpunkt för mästerskapet 2021. Det slutgiltiga beslutet för tävlingskalendern 2021 kommer att fattas vid huvudstyrelsemötet den 29 september, när vi har haft tid att överväga alla intressenters önskemål”, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund i ett uttalande.

Hemmanationen är regerande världsmästare efter att i 2018 besegrat Sverige med 6–2 i finalen i Tjeckien.

”Odiskutabelt beslut”

För svenske förbundskaptenen Mikael Hill var beskedet mycket väntat.

– Med rådande situation som vi befinner oss i så var det alldeles för många saker som pekade på att det var ett rätt beslut. Sedan är det trist såklart, vi har jobbat för det här i ett och ett halvt år. Men nu situationen som den är, och då får man gilla läget, säger han till SVT Sport.

– Det är ett odiskutabelt beslut. Vi vill ha ett VM som en folkfest med fullsatta läktare och med alla lagen på plats, fortsätter han.

När VM försvinner ur tävlingskalendern, så kommer SSL att spela ligamatcher istället, då ligastarten är flyttad till den 3 oktober.

MER INNEBANDY: Beskedet: Landslagsstjärnan spelar vidare i Thorengruppen (16 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.