Warbergs Jenny Dahl jublar under innebandymatchen i SSL mellan Warberg och Göteborg. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Konflikten löst – förbundet och SSL överens om avtal

Publicerad

Enligt uppgifter till Ibnytt.se har Svenska innebandyförbundet och SSL kommit överens om ett avtal och konflikten mellan parterna ska vara löst.
– Jättebra, skönt att det äntligen är löst, säger Karlstads innebandys sportchef Peter Karlsson till SVT Värmland.

Ett nytt möte hölls under fredagen mellan förbundet och SSL om konflikten som pågått i svensk innebandy senaste tiden. Konflikten handlar om de kommersiella rättigheterna till SSL. Nu ska konflikten vara löst och parterna ska vara överens om ett nytt avtal, enligt ibnytt.se.

Konflikten har tagit många vändningar och har lett till att åtta klubbar på både dam- och herrsidan valt att inte anmäla sig till ligan nästa säsong och en utbrytarliga, Premier Floorball League, har varit på gång. Men nu ska alltså konflikten vara över. Det bekräftar Karlstad Innebandys sportchef.

– Det jag vet i nuläget är att det träffats ett avtal och att konflikten är löst, säger Peter Karlsson som är sportchef för Karlstads innebandys damer till SVT Värmland.

Vad innebär det?

– Jag vet inte fullt ut vad avtalet innehåller i nuläget. Men våra representanter skulle inte gå med på något som vi inte är nöjda med.

Än så länge finns det ingen mer information om exakt vad avtalet innehåller men samtliga lag ska ha gått med på att anmäla sig till SSL nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer