Moras lagkapten Anna Wijk. Foto: Bildbyrån

Lagkapten Wijk sköt Mora till final

Kais Mora är klart för final i innebandyslutspelet efter att ha vunnit med 4-3, 3-0 i matcher totalt mot Pixbo. Lagkaptenen Anna Wijks mål med sju minuter kvar i den sista perioden blev avgörande.

– Det känns jätteskönt. Det är ett stort mål vi har haft, säger Johanna Hultgren.

Efter att ha vunnit de två första matcherna i förlängning  mot Pixbo hade Kais Mora i dag chans att avgöra på hemmaplan. En chans som de tog efter att ha vunnit med 4-3 inför 1125 i publliken.

– Det känns jätteskönt. Det är ett stort mål vi har haft. Att vinna med 3-0 i matcher är starkt, säger Johanna Hultgren.

Men det var Pixbo inledde bäst och ledde med 0-1 efter Caroline Adelöws mål i mitten av den första perioden.

I den andra perioden kom emellertid Mora igång och innan fem minuter hade gått kvitterade hemmalaget genom Moa Gustavsson. Lagkaptenen Anna Wijk följde upp med 2-1 i den tolfte minuten. När sedan Malin Alkelöw skickade in 3-1, assisterad av Wijk, kändes saken klar.

Wijk avgjorde

Pixbo skulle dock svara och Eliska Krupnova och Klara Loneberg lyckade både reducera och kvittera i början av den tredje perioden. Men Anna Wijks 4-3-mål i efter 12.17 blev det avgörande, trots hård Pixbopress sista två minuterna.

I den andra semifinalserien leder Täby med 2-1 i matcher mot förhandsfavoriterna Iksu.