Foto: Bildbyrån

Lista: Så här säger SSL-klubbarna om att utöka antalet lag

Uppdaterad
Publicerad

Trots att IBK Dalen hade sportslig chans att hänga kvar i SSL blev laget nedflyttat när serien avslutades abrupt.
SVT Sports kartläggning visar dock att majoriteten av SSL-klubbarna hellre sett att serien utökats med ett lag.

Totalt har SVT Sport pratat med 13 av 14 lag som kommande säsong spelar i damernas SSL. På frågan ”hade ni varit okej med att utöka SSL till 15 lag” svarar tio lag ja, ett lag svarar nej och två lag väljer att inte ta ställning.

– Att inte på sportsliga grunder få försöka spela sig kvar känns konstigt, säger Sirius ordförande Peter Tornberg till SVT Sport.

Svenska innebandyförbundet tvingades avsluta säsongen i förtid på grund av coronapanemin. Med anledning av det tycker Pixbos Kalevi Pessi, talesperson i sportsliga frågor, att serien kunde ha utökats med ett lag.

Karlstad nobbar

– Vi anser att så som situationen utvecklade sig så är det motiverat att göra ett avsteg och ha 15 lag i SSL dam nästa säsong, säger han.

Karlstad är det enda laget som inte vill se 15 lag nästa säsong.  Man trycker bland annat på att det inte är säkert att alla resultat faktiskt gått Dalens väg men nämner också den ekonomiska frågan.

– 15 lag blir ytterligare ekonomisk belastning på föreningar som inte har en publik som ger intäkter eftersom det blir en till resa, säger sportchefen över damverksamheten Tony Swahn.

Med två omgångar kvar hade Dalen, som låg näst sist i tabellen, fortfarande chans att hänga kvar i SSL. Dalen har överklagat beslutet till Riksidrottsnämnden som väntas ta beslut senare i veckan.

Så här tycker SSL-lagen

Visa

Pixbo: Ja
Warberg: Ja
Iksu: Vill inte ta ställning
Täby: Ja
Karlstad: Nej
Malmö: Ja
Nacka: Ja
Jönköping: Ja
Sirius: Ja
Endre: Vill inte ta ställning
Kais Mora: Ja
Falun: Ja
Lund: Ja
Rönnby: Inte svarat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer