Mullsjöjubel från tidigare match. Foto: Bildbyrån

Mullsjös knall – och stjärnans jättesågning

En smått galen första halva av den första semifinalen mellan favorittippade Storvreta och ett formstarkt Mullsjö innehöll hela nio mål. Västgötarna kunde till slut vinna med 8-7 efter sudden.

– Jävligt skönt att få avgöra det här, säger Mullsjös Anton Vestlund.

Med två minuter kvar fick Storvretastjärnan Alexander Rudd en gyllene chans att kvittera när hemmalaget tilldömdes straffslag.

Och som Rudd förvaltade det tillfället: Med en snabb dragning i sidled och ett handledsskott hittade han högerkrysset, kvitterade till 7-7 och tog den målglada tillställningen till sudden death.

”Måste väl vara historiens mest överbetalda”

Rudd som för några år sedan utnämndes till världens bästa innebandyspelare var i den första periodpausen extremt självkritisk.

– Jag satt och tänkte innan matchen att jag måste väl vara historiens mest överbetalda innebandyspelare, säger Alexander Rudd till C More och fortsätter:

– Jag tänkte: vill jag vara en alibispelare det här slutspelet eller vill jag hjläpa laget på vägen mot guld. Det var dags att att bestämma sig och det gick ju bra i första perioden i alla fall.

Alexander Rudd. Foto: Bildbyrån

Mullsjö brände straff – vann ändå

I sudden hann Mullsjös David Gillek med att missa en straff innan gästernas Anton Vestlund kunde avgöra efter en fenomenal bakom ryggen-passning från Kim Ganevik. 8-7 till Mullsjö och 1-0 i matchserien som avgörs i bäst av sju.

– Det är en lättnad. Vi bjuder in dem i tredje så det var jävligt skönt att få avgöra det här, säger Mullsjös Anton Vestlund.