• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (3)

Pixbo – laget som fick jobba med sorgen

Lördagen den 6 maj i år förlorade Pixbo sin lagkamrat, Mikael Harryson, 25. Hans hjärta stannade under ett konditionstest på Mölnlycke IP. Laget har efter det fått bearbeta sin sorg med allt vad det innebär.

– Vi ska inte glömma ”Harry” för han är med oss och kommer vara med hela säsongen. Och han kommer för alltid vara med oss. Vi bär hans nummer på våra tröjor och för oss är han en lika stor del i laget, säger lagkaptenen Daniel Calebsson till Svt Sport.

SVT Sport var nyligen tillsammans med Pixbos spelare under två dagar. Bland annat när de spelade sin första hemmamatch efter den tragiska händelsen för fem månader sen. Ett möte med Mullsjö i en av de inledande omgångarna. En mycket speciell, känslosam match som inleddes med en tyst minut.

Backen Anton Eriksson kan ändå se hur laget på något sätt vuxit samman i sorgen. Och att de förmodligen blivit starkare som grupp.

Insamling som ger hjälp

– Vi fick hjälp av föreningen med bland annat psykologer och en präst. Vi träffades varje kväll en tid så att ingen skulle känna att han var ensam. Jag tyckte det var skönt att få dela sorgen med de andra som var där. Och få känna att jag inte var själv när jag var riktigt ledsen.

En insamling till Hjärt- och Lungfonden har också startats, i Mikael Harrysons namn. Den har redan inbringat närmare 400 000 kronor.

– Jag tror att alla människor med ett hjärta i bröstet blir berörda av en sån här sak. Och kan man bidra till att nån annan kan klara sig vill man så klart vara med, säger Anton Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer