Pixbo pressades av jumbon i derbyt. Foto: Bildbyrån

Pixbo pressade av jumbon i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Jumbon Lindås gjorde verkligen vad de kunde i derbyt mot Pixbo. Med två minuter kvar reducerade de till 4-5 och på slutet pressade de på. Till sist fick de dock ge sig, med andan i halsgropen kunde till sist Pixbo vinna med 5-4.

– Vi var aldrig oroliga, säger Pixbos Axel Larson lugnt till Eurosport.

När Lindås Joakim Glaerum styrde in och reducerade till 4-5 var Lindås på väg mot en skrällartad upphämtning mot Pixbo i derbyt. Då var det också två minuter kvar.

Men den där sista desperata pressen lyckades inte det kämpande och stretande Lindås åstadkomma. Ett pressat Pixbo lyckades till sist hålla undan.

Helt avgörande blev Pixbos ryck från 2-2 till 5-2.

– Vi var aldrig oroliga. Framförallt är vi ett bättre innebandylag, sen tycker jag att vi gör en helt okej match, säger Pixbos tvåmålsskytt Axel Larson till Eurosport.

”Vi har inte slitit tillräckligt tidigare”

– Skönt att vi håller ut och vinner ett tredje derby, fortsätter han.

För Lindås med nya tränaren Krister Carlsson var det ett fall uppåt.

– Surt, vi förtjänade en poäng. Vi kommer väl förberedda, vi spelar efter förutsättningarna och sliter, de är ju bäst i stan och vi är underdogs, säger Lindås tvåmålsskytt Tim Oskar Wiklund.

– Vi kan bara slita, vi har inte gjort det tidigare, fortsätter vi med det kommer vi ta poäng, säger han om chansen att klara sig kvar i SSL.

Segern gör att Pixbo nu har en poäng upp till den åtrovärda sista slutspelsplatsen.

MATCHFAKTA

Lindås–Pixbo 4–5 (0–1, 2–3, 2–1)

Lindås: Tim Oskar Wiklund 2, Joakim Glaerum 2.

Pixbo: Axel Larson 2, Albin Thurén, William Lindh, Daniel Calebsson.

Publik: 612.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.