Pixbo till SM-final. Foto: Bildbyrån.

Pixbo till SM-final efter drama

Pixbo hade två raka förluster i SM-semifinalserien mot Endre.

Men med kniven mot strupen kom den tredje och avgörande vinsten och laget är klart för SM-final efter stort drama.

– Så jäkla gött, perfekt, säger storspelande målvakten Lara Heini i Sportexpressen play.

Semifinalserien mellan Pixbo och Endre har bjudit på mycket dramatik och efter mål med 20 sekunder kvar av matchen senast tog Endre det hela till en femte och avgörande match.

Väl där tog Pixbo, som vann de två första mötena, ledningen i slutet av den första perioden när Cajsa Elm gjorde mål på volley. 2-0 kom i andra perioden av Denisa Ratajova.

Drama i slutet

Men det skulle bli spänning i slutet. Gästerna reducerade med fyra minuter kvar och gick för en kvittering.

Pixbo lyckades hålla undan och kunde fira en finalplats.

Schweiziska målvakten Lara Heini storspelade och hade en bra känsla redan på förhand.

Vaknade med god känsla

–  Jag åt pasta klockan nio och gick i solen. Känslan var jättebra redan då. Vi var så jävla bra i försvaret i dag. Att det blir 2-1 till slut är lite konstigt men Endre har också en jättebra målvakt, säger Heini.

I finalen väntar Team Thoren som blev klart för SM-final för två dagar sedan.

KLIPP: Team Thoren klart för SM-final (17 april):