Växjö hämtade upp 2-6 – vinnare efter straffar

Publicerad

Det var en laddad drabbning mellan Växjö och Mullsjö där en nittonårig målvakt blev matchvinnare för Växjö efter tre raka straffräddningar i 7-6-segern. Innan dess hade Växjö hämtat upp 2-6.

Mullsjö satt i semifinalläge efter en fin start, med en 4-1-ledning i matchen och med en 3-2-ledning i matchserien.

Då small det rejält på mittplan där Växjökaptenen Johan Roos gav en rejäl tryckare på en ovetande Kim Ganevik i Mullsjö. Ganevik föll handlöst till marken och det blev stort rabalder på plan vilket fick mittenperioden att stanna av i flera minuter.

Disciplinnämnden kopplas in

Roos fick matchstraff 3 (vilket betyder att disciplinkommittén kommer granska tacklingen och sen bestämma längd på avstängningen), men han kom inte att saknas – trots att underläget växte till 1-5 och 2-6. För gång på gång reducerade hemmalaget Växjö för att sent i tredje perioden kvittera till 6-6 genom Markus Jonsson.

1 500 hemmafans gav sitt stöd

Matchen gick till övertid, för att efter tio mållösa minuter övergå till straffläggning. Där satte Växjö tre raka straffar samtidigt som hemmalagets målvakt parerade samtliga Mullsjö försök – en mäktig insats av nittonårige Viktor Kastengren.

– Jag tycker att vi är mycket bättre och det visar vi, sa Kastengren till Eurosport efter vinsten innan han avtackades av de 1 500 hemmasupportrarna på läktarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer