Dagens match mellan Nacka Wallenstam IBK och Västerås Rönnby IBK inför tomma läktare. Foto: TT

Matcher i Superligan skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Innebandyn är den senaste sporten som får ta en paus från sin tävlingsverksamhet på grund av coronaviruset.

Resterande matcher i superligan skjuts upp tills vidare, med förhoppningen att kvarstående matcher och slutspelet ska kunna genomföras senare.

Innebandyn försökte in i det sista att spela klart sina serier. Medan basketen, fotbollen och ishockeyn ställde in sina matcher tidigare under veckan insisterade Innebandyförbundet så sent som tidigare under lördagen att matcher av betydelse för tabelläget skulle spelas.

Däremot kunde matcher som är betydelselösa avseende serieplacering ställas in om båda lagen skulle begära det.

Corona och idrott

Men på lördagskvällen kom vändningen. Nu skjuts alla matcher upp.

Grundserien i herrarnas superliga skulle ha avslutas på lördagen, men fyra av sju matcher ställdes in. I damernas superliga spelades fyra matcher. Om en vecka skulle den sista omgången ha spelats.

”Vår förhoppning och gemensamma ambition är att grundserien i SSL ska spelas klart och att vi ska spela slutspel på både dam- och herrsidan samt att SM-finalen ska spelas som planerat”, skriver Superligan och Innebandyförbundet i ett gemensamt pressmeddelande.

Innebandyfinalerna på herr- och damsidan är tänkt att spelas i Globen i Stockholm den 25 april.

”Senast den 23 mars 2020 kommer vi gemensamt att fatta nytt beslut om när de kvarstående matcherna ska spelas, samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start den 28 mars 2020.”

KLIPP: Regeringens beslut: Stoppar alla evenemang över 500 personer (11 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet