Moa Tschöp sitter mellan Jennifer Stålhult och Matilda Sjödin efter en duell mellan Göteborg och Täby i höstas. Foto: TT.

Slutspelschocken: Tränarna lämnar två dagar före kvarten

Publicerad

Med två dagar kvar till slutspel väljer Täbys innebandytränare Tomas Davies och den assisterande tränaren Jonas Delshammar att lämna damlaget.
”Det är med stort vemod vi har bestämt oss för att lämna klubben med omedelbar verkan”, skriver huvudtränaren Tomas Davies på Twitter.

Det är ett beslut som inte utvecklas mer.

”Jag förstår att timingen kan tyckas konstig, men det var det bästa beslutet för alla inblandade”

”Det blir inte alltid som man tänkt sig. Tack för en kul resa och kör hårt.”

Så sent som för fem dagar sedan värvade Täby in en ny spelare och då var Davies förväntansfull.

Styrelsen tagen på sängen

”Vi har ju säsongens sista match i helgen innan slutspel. Och vad passar då bättre in än att vi tar in en gammal ”slutspelsräv”, sade Davies till hemsidan.

Täbys styrelse blev, enligt ordförande Alexander Wallsten, helt tagna på sängen av beskedet att tränarna lämnar laget och betonar att det inte är vad klubbens styrelse vill. En lösning på vem som ska leda laget i slutspelet, där de möter Endre i kvartsfinal, är inte helt klar säger Wallsten till Radiosporten.

Förra året gjorde Täby sensation i slutspelet och ledde semifinalserien mot finalisten Kais Mora innan dalalaget vände. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer