Nr 23 Jesper Ekström jublar i högan sky sen han gjort segermålet mot Helsingborg. Foto: Bildbryån

Nykomlingen Fagerhult spräckte Helsingborgs segerrad

Förra säsongen var Helsingborg ett mittenlag. Men i höst hade laget tre raka segrar inför mötet med nykomlingen Fagerhult. Och den som vill se betydelsen av ordet ”svängig” ska leta upp en repris av den här matchen som slutade 8-9 (4-2, 0-3, 4-3, 0-1) till ett Fagerhult som ledde matchen sex (!) gånger.

– Vi är inte så vana vid tempot i Superligan, men vi gör det svårt för dem när vi ligger på högt, sa matchvinnaren Jesper Ekström till Springmedia.

Gästerna Fagerhult fick en drömstart med en 2-0-ledning efter bara 3.38 genom mål av Marcus Larsson och Simon Hedin. Men bara minuten senare reducerade Helsingborg och efter första perioden hade Jonathan Nilsson (2), Max Wahlgren och Linus Nordgren sett till att skaffa en 4-2-ledning.

Kanske trodde Helsingborgarna att det var raka spåret fram till en fjärde rak seger och delad serieledning tillsammans med Storvreta.

Fagerhult vände

Men det var Fagerhult som dominerade mittenperioden totalt och vände till 5-4 genom Kasper Hultgren, Tobias Zälle och Hampus Bromander.

Inför den sista perioden var matchen helt öppen. Helsingborg började starkt och Anders Lindholm kvitterade till 5-5 efter två minuter. Men Fagerhults Kasper Hultgren replikerade mindre än minuten senare. 6-5.

Som blev 6-6 genom Helsingborgs Linus Nordgren. Och 6-7 till Fagerhult genom Jesper Ekström.

Och ny kvittering Jonathan Nilsson efter 13.35.

Fagerhults Tobias Zälle sköt in 8-7 efter 18.00. Helsingborg fick chansen att spela i numerärt överläge de sista 1.25. Laget tog ut målvakten Jonathan Edling och kvitteringen kom med 27 sekunder kvar att spela då Linus Nordgren satte sitt tredje mål.

Ekström matchvinnare

Men, det blev till slut gästerna Fagerhult som fick sista ordet då Jesper Ekström satte segermålet 1.26 in i förlängningen.

KLIPP: Första säsongen för Fagerhult Habo i SSL (02 oktober 2020)