Sveriges spelare under Euro Floorball Tour mot Finland i november 2017. Foto: Bildbyrån

Storseger för innebandydamerna

Det var jämnt målmässigt i en period, men sedan drog de svenska innebandydamerna ifrån och vann med 10–2 över Tjeckien.

Sofia Joelsson gjorde tre mål och en assist i premiärmatchen i Euro Floorball Tour i Nurmijärvi i Finland.

Joelsson har gjort 63 (45+18) poäng på 26 matcher i landslaget.

Tjeckien tog ledningen efter knappt två minuters spel och ett par svenska utvisningar i första perioden gjorde att Sverige inte lyckades göra mer än ett mål.

I andra perioden lossnade det för svenskorna som gick från 1–1 till 5–2.

”Första perioden hade de lite bättre tryck men vi kom igång till andra perioden. Jag gjorde en helt okej match. Det är första matchen efter en lång säsong men det var kul att få sätta några bollar”, säger Joelsson i ett pressmeddelande.

Under en tjeckisk femminutersutvisning i sista perioden gjorde Sverige tre mål på två minuter.