Storvreta firar efter mål, arkivbild. Foto: Bildbyrån

Storvreta en seger från final

Storvreta är en seger från final efter 5-4 borta mot Dalen. Men segern i match fyra satt långt inne.

Det såg länge ut att bli en komfortabel seger för gästerna som inför den sista perioden hade ledningen med 3-1, och det med en defensiv som inte släppte till mycket.

Men Dalen gav inte upp, och kom ikapp. Men det var inte förrän det bara återstod fyra sekunder som Daniel Sonidsson kvitterade till 4-4, och tog matchen till förlängning.

Och i förlängningen så var det hemmalaget som pressade på rejält. Och efter två minuter var Sebastian Degeryd nära att avgöra för Umeå-laget, men stolpen räddade Storvreta. Och istället för hemmajubel så var det seriesegrarna som drog det längsta strået när Jimmie Pettersson först sköt, och sedan själv tog hand om returen.

Nu leder Storvreta med 3-1 i matcher och har chans att bli klara för final på onsdag.