Mattias Samuelsson Foto: Bildbyrån

Storvreta krossade rivalen i första slutspelsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Seriesegrarna Storvreta visade klass i första kvartsfinalen när slutspelet i SSL drog igång. Storvreta vann Uppsala-derbyt mot Sirius med 11-3.

Det var egentligen aldrig riktigt nära för Sirius, som hade stora problem med Storvretas offensiv. Storvreta var väldigt effektiva och gjorde mål på hela 42 procent av skotten när 11 av 26 skott hittade nätet.

Trots dominansen så var inte Mattias Samuelsson inte helt nöjd med Storvretas insats.

– Det var ganska bra utan att vara lysande, säger han till Eurosport.

Trots att Samuelsson inte gjorde några poäng så var han ändå i rampljuset när han med några minuter kvar av matchen så gick över gränsen i en situation som gav Sirius straffslag.

– Gör man inga poäng så får man proppa någon, det är grundregeln.

”Sirusspelarnas fel”

Inför matchen snackades det mycket om hur trycket från publiken skulle vara när det var dags för de två rivalerna att mötas i slutspel. Men under matchen blev det inte riktigt som många förväntat sig. Mattias Samuelsson var säker på vad det berodde på.

– Jag såg att det var en del Sirius-fans som gick hem tidigt. Det var Siriusspelarnas fel att det inte blev bättre tryck.

Nu är det tre dagar innan lagen möts igen på söndag, och Samuelsson går runt och njuter av tillvaron i slutspelstider.

– Det är härliga tider. Det är massa idrott och man går runt och är förbannad hela tiden, säger han med ett leende på läpparna.

I övriga matcher vann Falun mot Pixbo med 8-3, Mullsjö mot Växjö med 4-3, och Dalen mot Linköping med 8-7.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.