Sverige mot Finland i en potentiell final i Malmö 2024 – det hoppas Sverige. Foto: Bildbyrån

Sverige ansöker om innebandy-VM – i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med Malmö stad har Svenska innebandyförbundet ansökt om att arrangera innebandy-VM för herrar 2024.

Senast Sverige arrangerade världsmästerskapen för herrarna i innebandy var 2014 i Göteborg då Sverige vann VM-guld.

Ansökan ska lämnas in till Internationella Innebandyförbundet i mitten av november och ett beslut förväntas i mitten av december.

Enligt Svenska innebandyförbundets pressmeddelande där man meddelat sin ansökat har flera städer velat arrangera mästerskapet för svensk del men valet blev Malmö.

”Upplägget som Malmö och Skåne har presenterat är otroligt spännande. Svensk innebandy kommer att växa ytterligare i och med det här mästerskapet som har alla förutsättningar att bli ett av de bästa internationella mästerskapen hittills”, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup i förbundets pressmeddelande.

Malmö Arena är den tänkta huvudarena men även Baltiska hallen kommer att användas under de nio dagar långa mästerskapet.

KLIPP: Falun vann direkt i SSL-premiären (3 oktober 2020)

Innebandy VM:

16 nationer

9 speldagar

Sverige har tidigare arrangerat VM för herrar 1996 (flera orter, final Stockholm), 2006 (flera orter, final Stockholm) och 2014 (Göteborg).

Fakta, Malmö Arena:

Publikkapacitet: 12512

Publikrekord (innebandy): 11324

Fakta, Baltiska hallen:

Publikkapacitet: 4077

Publikrekord (innebandy): 3650

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.