Sverige är klart för semifinal i VM. Foto: Bildbyrån

Sverige enkelt till semifinal i VM

Sverige hade som väntat inga problem att besegra Tyskland i kvartsfinalen med 11 – 0 och är nu klart för semifinal.

Det tog drygt fem minuter innan den första bollen låg i mål bakom den tyske målvakten Mike Dietz, till vardags tredjemålvakt i allsvenska Djurgården. Målskytt var Alexander Galante Carlström.

Galante, den elegante forwarden, var het i offensiven. Han stod även för Sveriges andra mål i matchen, och gjorde även sitt tredje mål i mitten av den andra perioden.

– Nollan är bra och elva mål framåt har vi inte gjort innan i turneringen. Vi rörde på fötterna mer än i andra matcher. Jag tycker vi har en uppåtstigande form, säger Alexander Galante Carlström till TV4 Sport.

– Det är nu det roliga börjar, fortsätter han och tänker på helgens semifinal och troliga final.

Möter Schweiz eller Norge

Sverige briljerade inte – men tog en bekväm seger. De blå-gula hade en bra perioden i slutet av mittperioden, när man gick från 3-0 till 7-0 på mindre än tre minuter.

Sverige kunde enkelt spela av matchen i den tredje perioden, men passade också på att sätta ytterligare fyra mål, sedan även Kim Nilsson fullbordat ett hattrick.

Tyskland hade några ströchanser att göra ett tröstmål, men Johan Rehn fick till slut hålla nollan.

Sverige spelar nu semifinal, möter där vinnaren i mötet mellan Schweiz och Norge, som spelas i morgon.  Tjeckien är klart för den andra semifinalen, och möter där segraren i mötet mellan Finland och Danmark.