Cornelia Fjellstedt med nummer 17 på ryggen blev tvåmålskytt mot Finland. Foto: Bildbyrån

Svensk rivstart knäckte Finland

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Finland med 7-4 i den sista matchen i Euro floorball tour. Ett genrep inför vad som lär bli en VM-final om en knapp månad.

Den första december inleds innebandy-VM i Bratislava. De två troliga finallagen Sverige och Finland möttes i dag när Euro floorball tour avgjordes i Baltiska hallen i Malmö.

Och första halvan av matchen lovar gott för blågult, som ju vunnit de fem senaste världsmästerskapen. Sverige körde över finskorna i inledningen och hade 5-0 efter första perioden, med två mål av Cornelia Fjellstedt.

Finland hämtade sig något i andra och gjorde två raka mål. Men den svenska ledningen var aldrig i fara. Jennifer Stålhult visade fin teknik när hon drev bollen över hela plan, väggpassade och själv kunde göra 7-2, hennes tredje mål för dagen. Matchen slutade 7-4

Sverige vann Euro floorball tour efter att ha besegrat samtliga motståndare: Schweiz, Tjeckien och Finland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.