Stephanie Boberg segerregissör mot Tjeckien. Foto: Bildbyrån

Boberg glänste i Sveriges seger

Efter storseger mot Schweiz senast bjöd Tjeckien på tuffare motstånd i lördagens match. Men formtoppade Stephanie Bobergs fyra mål gjorde att Sverige kunde vinna med 13-5.

Det såg till en början ut att bli en enkel uppgift för Sverige. Tjeckien gjorde visserligen första målet, men efter snabba mål av Boberg och Frida Nordström var blågult ikapp och förbi. Sen rasade målen in. Sverige var som mest i ledning med 6-1.

Men Tjeckiens periodsnack visade sig vara effektivt. Gästerna spelade upp sig rejält i andra och hämtade upp till 7-5.

Svackan visade sig dock vara tillfällig. I tredje perioden hittade Sverige spelet igen och kunde vinna komfortabelt.

– Jag har mång familjemedlemmar på läktaren så det kändes ganska stort att hänga dit så många mål. Vi gör en riktigt bra tredjeperiod och det är vi vinner matchen i dag, säger skåningen Stephanie Boberg efter matchen.