Tvillingarna Veera (till vänster) och Oona Kauppi fortsätter att ösa in poäng i Team Thoren. Foto: Bildbyrån

Tvillingarna Kauppi bakom Team Thorens semiseger

Nykomlingen Team Thoren har varit guldfavoriter hela säsongen och visade direkt i första semin mot giganten Kais Mora att man går för guldet.

Tvillingarna Veera och Oona Kauppi var inblandade i samtliga mål i 6-3-segern.

– De är grymt bra, säger lagkaptenen Emelie Wibron.

Kais Mora spelar sin 13:e raka semifinal medan kvällens hemmalag Team Thoren, som värvade alla de stjärnor som fanns i nu nedlagda Iksu, är nykomlingar i SSL i år. I första semifinalen låg tvillingduon Veera och Oona Kauppi, tillsammans med Sofia Joelsson, bakom alla sex mål i Umeålagets seger.

– Jag är inte helt säker på att de tycker att de gör sin bästa match och ändå gör de alla mål framåt. De är grymt bra och jag hoppas de har en lika bra dag på söndag, säger lagkaptenen Emelie Wibron till Sportexpressen Play.

Umeålaget tog ledningen

Det var Team Thoren som tog kommandot. Med drygt två minuter kvar av den första perioden satte Oona Kauppi matchens första mål assisterad av tvillingsystern Veera. Sju minuter in i andra perioden utökade Sofia Joelsson både till 2-0 och 3-0 båda gångerna assisterad av Veera Kauppi. Strax innan den andra pausen kom ett reduceringsmål för Mora.

Och i mitten av tredje perioden närmade sig Mora ytterligare. Moa Gustafsson kom fri, rundade målvakten och la in 2-3.

Men knappt hann man glädjas innan Team Thoren drog ifrån på nytt. Efter en rörig situation lyckades bollen ta sig in på en studs via Veera Kauppis klubba. Med tre minuter kvar kom 5-3 till Umeålaget, denna gång från Oona Kauppi.

”Inget skönlir”

Och med drygt tio sekunder kvar satte Sofia Joelsson slutresultatet 6-3, så klart på en passning från assistdrottningen Veera Kauppi.

– Jag tycker vi jobbar hårt men det är inget skönlir. Förutom alla mål som Kauppis och Joelssons femma gör. Vi känner att vi har mer att ge, säger veteranen Emelie Wibron som gjorde comeback i kvartsfinalserien efter att ha fött barn i januari.

Semifinalserien spelas i bäst av fem och andra matchen spelas i Mora på söndag.

KLIPP: Thorengruppen klart för semifinal (29 mars 2021)