Moras Anna Wijk har tre raka finalförluster. Foto: Bildbyrån

Tredje raka finalförlusten för Moras stjärna

Det ville sig inte i år heller för Anna Wijk och Mora. För tredje året i rad blev det förlust i SM-finalen.

– Besviken, ja vad ska man säga, säger Wijk till SVT Sport.

Senast Anna Wijk och hennes Mora vann SM-guld var 2015 efter seger mot Rönnby i finalen. Men därefter har gulden uteblivit – Mora har förlorat SM-finalen tre år i rad.

– Sjukt besviken, eller ja vad ska man säga, säger Anna Wijk till SVT Sport.

I årets final tog Mora ledningen och hade 1-0 efter den första perioden. Men sedan vände Iksu och vann till slut med 4-2.

– Jag tycker att vi kommer ut starkt i den första perioden och skapar en hel del lägen men får inte in bollen. I andra perioden tar Iksu över matchen, vi blir passiva och lämnar över initiativet. Vi blir alldeles för låga, säger Wijk.