Systrarna Oona och Veera Kauppi. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tvillingsystrarna Kauppi klara för nykomlingen

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen bestämde sig landslagsstjärnan Emelie Wibron för att fortsätta i SSL-nykomlingen Thorengruppen. Nu är även tvillingsystrarna Veera och Oona Kauppi klara för klubben.

– Det blir en väldigt spännande säsong, säger Veera Kauppi till Expressen.

I juni blev det klart att Iksu, som vann SM-guld förra säsongen, drar sig ur SSL. En annan Umeåklubb, Thorengruppen, fick platsen i SSL och i helgen kom nyheten att Emelie Wibron skrivit på för klubben.

– Jag har inte sagt det rätt ut tidigare, men jag kommer att fortsätta spela i Umeå och i Team Thorengruppen, sa Wibron i söndags till SVT Sport.

I dag kom dock beskedet att Wibron är gravid och blir borta från spel ett tag.

– Det känns fantastiskt kul. Sen känner jag att det blir lite tråkigt att inte få spela innebandy på ett tag, om det är okej att tycka så, säger den femfaldiga världsmästaren till Västerbottens-Kuriren och Folkbladet.

Wibron beräknas föda i januari.

– Min plan är att kunna spela så fort som möjligt. Mitt mål är att vara i form och kunna vara med i slutet på säsongen. I värsta fall är jag i bra form till nästa säsong, säger hon.

”Ganska många fortsätter från Iksu”

I dag kom flera tunga värvningsbesked för klubben – framför allt Veera och Oona Kauppi. Tvillingsystrarna har imponerat stort i SSL och efter coronavåren har de uppvaktats av flera klubbar. Nu har de dock skrivit på tvåårskontrakt med Thorengruppen.

– Det är ganska många som fortsätter från Iksu, men på något sätt är det ändå ett nytt lag. En mix av gamla Iksu-spelare och duktiga spelare från Thorengruppen, säger Veera Kauppi till Expressen.

Målet är tydligt: SM-final.

– Vi vill gärna spela i Globen i slutet av säsongen. Jag tror inte det finns något annat än SM-guld som någon av oss tänker på.

Och samtidigt presenterar klubben alltså ytterligare nyförvärv: Amanda Delgado Johansson, Cornelia Fjellstedt, Myra Aggestål och Maja Viström.

SE MER: Landslagsstjärnan Wibron klar för Thorengruppen (16 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.