Världens bästa innebandyspelare, Anna Wijk, tar ett steg tillbaka och börjar om i Allsvenskan och Storvreta. Foto: Adam Troy

Världens bästa Wijk börjar om i en lägre serie

Uppdaterad
Publicerad

I vintras tog Anna Wijk sitt sjätte VM-guld och valdes senare för fjärde gången till världens bästa spelare. Nu lämnar hon topplaget Kais Mora för att börja om i Allsvenskan och ska hjälpa Storvreta att nå högsta serien.
– Jag har ett stort Morahjärta och vill inte möta min gamla klubb, säger Wijk till SVT Sport.

Säsongen tog ett abrupt slut i och med coronapandemin och Mora låg trea i serien och fick nöja sig med ett brons eftersom det inte blev något slutspel. Innan säsongen förklarade Wijk att det var hennes sista men hon har tänkt om.

– Jag känner mig inte riktigt färdig som spelare än och Storvreta är en bra lösning för mig i och med flytten till Stockholm. Det blev en tråkig avslutning på förra säsongen med corona och jag vill att karriären ska få ett roligare slut, säger Wijk.

Hon blir dessutom assisterande tränare.

– Jag är säker på att jag och laget kommer att utvecklas på flera plan under säsongen. Målet är SSL, säger hon.

Fakta Anna Wijk, 28:

Visa

A-landskamper: 106. 54 mål, 142 assist, 196 poäng totalt.
Meriter: 6 VM-guld. 1 SM-guld. 7 SM-silver. 3 SM-brons.
Världens bästa spelare: 2014, 2015, 2016, 2019.
Årets spelare i Sverige: 2014, 2016, 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer