Emelie Wibron. Foto: Bildbyrån

Wibron färsk SM-guldmedaljör: ”Ser ingen tröst i det här”

Uppdaterad
Publicerad

Iksu blir svenska mästare utan SM-slutspel då säsongen ställs in på grund av coronaviruset. Då har Emelie Wibron svårt att vara glad.

– Jag ser ingen tröst i det här då vi går miste om den upplevelsen, säger hon till SVT Sport.

Wibron menar att slutspel är det roligaste på säsongen och därför är det långt ifrån samma sak att få ett SM-guld utan att spela det.

– Jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt att vi inte kan spela ett SM-slutspel och få chans att lyfta pokalen i ett fullsatt Globen. Jag ser ingen tröst i det här då vi går miste om den upplevelsen som är den stora glädjen med att lyckas vinna ett SM-guld. Sedan tycker jag att utifrån situationen med hur corona har utvecklat sig så är det rätt beslut av förbundet att stänga ner, säger hon.

Hon menar ändå, till skillnad från Mora-stjärnan Anna Wijk, att det är rättvist att de utses till mästare.

– Eftersom vi har hunnit spela en så stor del av säsongen som vi ändå har gjort så är det mer rätt att låta det vara sluttabellen för säsongen än att stryka ett streck över hela säsongen.

KLIPP: Jönköpings län har fått ytterligare ett lag i SSL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.