Henke Lundqvist, till höger, vann VM-guld med Tre Kronor i fjol. Foto: Bildbyrån

Henke Lundqvist: ”Folkfesten lockar”

Publicerad

Henke Lundqvist är fortfarande öppen för VM-spel med Tre Kronor. Trots guldet i fjol finns annat som lockar den svenska stjärnan. – Jag tror att Köpenhamn blir en folkfest, det lockar, säger Lundqvist till SVT Sport.

I fjol var Henke Lundqvist med och vann VM-guld tillsammans med Joel Lundqvist men trots att hans bror redan tackat nej till VM-spel i år har Henke inte stängt dörren till VM-turneringen i Danmark i maj.

– Klart att det var otroligt roligt att Joel var med i fjol och en stor del av hela upplevelsen. Men i beslutet i år är det så mycket annat som lockar. Jag tror att Köpenhamn blir en folkfest. Det kommer att vara mycket svenska fans på plats. Det lockar. Och VM och stämningen runtomkring är alltid speciellt, säger Henke Lundqvist till SVT Sport.

Besked nästa vecka

Den svenska stjärnmålvakten har problem med ett knä vilket kan komma att påverka hans beslut om en VM-medverkan eller ej.

– Har läkarundersökningar under veckan. Sen får vi se vad de säger om knät. Och jag måste ha planen klar för mig med knät, vilken plan jag ska lägga upp för att komma förberedd till nästa säsong, säger han och fortsätter:

– Sen gäller det att leverera också. För att ha roligt. Och att vara redo mentalt.

Lundqvist hoppas kunna lämna ett definitivt besked nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer