McDavid hjälte för Kanada med drömmål

Uppdaterad
Publicerad

Guldfavoriten Kanada blev skakade av Lettland.

Men i förlängningen klev storstjärnan Connor McDavid fram och blev hjälte.

Med en spektakulär volleyträff satte han avgörande 2–1.

Kanada kom undan med blotta förskräckelsen i VM-matchen mot Lettland.

New York Islanders Anthony Beauvillier satte 1–0 efter knappt tre minuter och ordnade en bra start, men kanadensarna uppträdde oinspirerat och i början av den tredje perioden kvitterade Kristians Rubins.

Ishockey-VM

Guldfavoriten var skakad, men matchen gick till förlängning och där avgjorde storstjärnan Connor McDavid som vunnit poängligan i NHL två år i rad.

Målvakten Kristers Gudlevskis, utsett till Lettlands bäste spelare, räddade snyggt McDavids första försök med ena benskyddet. Men 21-åringen satte läckert sin egen retur på volley, endast 46 sekunder in i förlängningen.

– Lettland jobbade hårt och släppte inte till några ytor i mittzon. De har ett bra lag med en bra tränare och de är strukturerade, sade McDavid, som förutom målet stod för en blek insats.

Kanada är i och med segern klara för slutspel. Redan i morgon väntar en ny match mot Tyskland.

– Det blir en viktig match. Tyskland vilade i dag medan vi spelade en sen match så det gäller att komma väl förberedda, säger Connor McDavid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet