Kanadensisk filmning föranledde kvitteringsmålet

Uppdaterad
Publicerad

Kanada kvitterade i tredje perioden till 1-1 mot Tre Kronor i powerplay. Detta efter att Travis Konecny filmade till sig ett numerärt överläge, när Elias Lindholm lätt vidrörde honom med klubban mot bröstet och fick åka bort till utvisningsbåset.

Det var bara två minuter in i andra perioden som VM-finalen fick en oväntad vändning. Elias Lindholm gick in i en duell vid sargen med Travis Konecny, där svensken sedan lyfte klubban och vidrörde kanadensarens bröst. Konecny såg först förvånad ut, men valde därefter att grina illa och ta sig för halsen.

Domarteamet tog ett snabbt beslut och Lindholm fick glida av isen för två minuter i utvisningsbåset för highsticking. Kanada var därefter effektivt i powerplay och kvitterade till 1-1, när Ryan O'Really höll sig framme framför mål och lyfte in kvitteringen.

EL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet