Marchessault om Finland: ”Det ska nog gå bra” Foto: TT Nyhetsbyrån

Marchessault om Finland: ”Det ska nog gå bra”

Uppdaterad
Publicerad

VM-finalen blir en drabbning mellan två disciplinerade försvar. Både Finland och Kanada spelade närmast felfritt i egen zon i semifinalerna. Och även i finalen lär försvarsarbetet avgöra.

– Det är turneringens två bästa lag defensivt, så är det, säger SVT:s expert Mikael Renberg om finallagen.

– Framåt har Kanada lite mer vapen med matchavgörande spelare, men bakåt är Finland strået vassare, analyserar Renberg.

Ishockey-VM

Att det inte blev Ryssland som Kanada möter i finalen förvånar de flesta men Kanada som fick stryk av just Finland i öppningsmatchen på VM med 1-2, vet att det är ett bra motstånd som väntar. Och semifinalsegern mot ryssarna imponerar på Kanadas Jonathan Marchessault.

–De har bevisat sig vara värdiga, all ära till dem de har slagit det kanske bästa laget på papperet, säger Marchessault till SVT Sport om det Finland som hans Kanada tar sig an i VM-finalen.

”Måste spela vårt bästa spel”

Trots respekten för Finland verkar ändå inte kanadensaren allt för orolig.

– Det gäller för oss att vårda pucken bra och hålla vår defensiv så ska det nog gå bra, säger kanadensaren Jonathan Marchessault.

Förlusten i gruppspelet betyder egentligen inte särskilt mycket när Kanada får en ny chans i finalen men Vegas Golden Knights forward Mark Stone är fullt medveten om vad som väntar.

– Vi måste ta med oss vårt bästa spel för att vinna, säger Stone.

– Men vi har blivit bättre ju längre turneringen gått, säger Stone som menar att många i laget var ringrostiga i början av VM efter ett långt uppehåll.

Nu väntar Finland utan NHL-stjärnor i finalen.

– Det blir en otrolig match, de har ett riktigt bra lag, de har inte spelarna med de vassaste kanonerna men de spelar ihop för varandra, varnar Stone.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet