Foto: TT

Tvåsiffrigt när Ovetjkin gjorde sitt första mål

Uppdaterad
Publicerad

Att Ryssland skulle vinna mot VM-turneringens enda mållösa lag var givet. Det stora frågetecknet var ifall storstjärnan Alexander Ovetjkin äntligen skulle bryta sin poängtorka. Det gjorde han i första perioden när Ryssland utklassade Italien med 10-0.

Det tog Ryssland 31 sekunder innan Italiens nolla var spräckt. Ytterligare en kvart senare så var också Alexander Ovetjkins nolla utsuddad – ryssen gjorde sin första poäng när han sköt in 4-0 till Ryssland i den första perioden.

– När ska du göra mål, det är en fråga Ovetjkin har fått i flera matcher. Han säger att det är bara laget som spelar roll men oj, vad trött han måste vara på den frågan. Nu slipper han den, sa SVTs expert Jonas Andersson efter målet.

Ishockey-VM

Italien hade en stolpträff i början av matchen och en ribbträff i slutet av matchen och vann viss sympati från läktarhåll. Ännu har Italien inte gjort mål i turneringen. Lagets målskillnad är 0-30.

– Förr oss är det är inte svårt att hitta motivation för vi spelar för landslaget och det är en ära, sa Jevgenij Kuznetsov till SVT Sport, när han fick frågan om ryssarnas motivationen, inför den tredje perioden.

VM

Ryssland logo

Ryssland

10 - 0

Italien logo

Italien

4-0, 4-0, 2-0
Bratislava
Publik: 7535

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet