17-åring avgjorde för Luleå i Norrlandsderbyt

Luleå vann det heta rivalmötet mot Skellefteå med 3–1 på bortais efter två mål i powerplay.

17-åriga Nils Lundkvist gjorde sitt första SHL-mål i karriären och avgjorde för Luleå.

Det var tuffa närkamper och mycket känslor inblandat när Skellefteå tog emot Luleå i ett norrlandsderby. Hemmalagets Bud Holloway tacklades av Luleås Emil Larsson, men domarna friade den sitationen. Kort därpå skulle Skellefteås Joakim Lindström ge sig på en hämndaktion när han tacklade Ryan Johnston bakifrån in i sargen. En så pass ful tackling att han åkte på matchstraff.

Två mål i powerplay

Skellefteå tog ledningen via stjärntrion Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm i första perioden – en ledning som höll sig till andra då Luleås Johan Harju kvitterade i numerärt överläge.

Luleå satte även 2-1 i powerplay och i tredje perioden avgjorde Luleås 17-åring Nils Lundqvist, som gjorde sitt första SHL-mål i karriären.

Skellefteå förlorade därmed sin första match mot Luleå den här säsongen.