17-åring målskytt när HV71 slog Karlskrona

HV71 studsade tillbaka efter hemmaförlusten mot Linköping och slog Karlskrona med 3-2 efter en rafflande straffläggning. Dessutom presenterade sig 17-årige David Gustafsson, som gjorde sitt första mål i SHL.

– Det var en sådan glädje att få trycka dit sin första, säger han till C More.

HV71:s tonåring spelade totalt respektlöst och skapade flera chanser. 15 minuter in i matchen fick han plötsligt chansen, framspelad av Max Wärn, och verkade först inte förstå att han gjort sitt första SHL-mål.

– Först var jag lite förvånad att den gick in.

Madsen tvåmålsskytt

Men Karlskrona pressade på, skapade chanser och HV71 kan tacka storspelande Linus Söderström som stod för flera vassa räddningar. Så småningom fick han dock ge sig för dansken Morten Madsen. På hela förra säsongen mäktade Madsen bara med ett mål – nu kom det två på sju minuter.

– Två i dag känns riktigt skönt, säger han till C More.

Wännström avgjorde

HV71 kvitterade i power play och efter en mållös förlängning skulle straffar avgöra var extrapoängen hamnade. Där satte Sebastian Wännström två straffar för HV71 och avgjorde. Han var dock inte nöjd med lagets spel denna kväll.

– Vi får vara glada att vi gör 2-2 i tredje och får till straffar, säger Wännström.