USA krossade Småkronorna i premiären

Sverige förlorade premiären i U18-VM mot USA med 1-6. Cole Caufield blev stor amerikansk hjälte med ett hattrick.

Det blev storförlust för Småkronorna mot förhandsfavoriterna USA när U18-VM inleddes i Örnsköldsvik i dag. Sverige höll den tippade draftettan Jack Hughes till en assistpoäng. Istället blev Cole Caufield amerikansk hjälte med sitt hattrick.

Svensk drömstart

Sverige fick en drömstart när Zion Nybeck lyfte ut pucken ur den svenska försvarszonen. HV71:s forward Simon Holmström hann först på pucken och tryckte in ledningsmålet under benskydden på Spencer Knight i det amerikanska målet.

I den andra perioden dröjde det inte ens fem minuter innan USA hade kvitterat. Efter passivt svenskt spel i mittzonen letade sig pucken fram till Matthew Boldy. Boldy hittade sedan fram till Cole Caulfield på den bortre stolpen som kunde vispa in kvitteringen. Knappt en minut senare kom nästa mål när John Beecher utnyttjade ett nytt passivt försvar fram till 2-1.

Caufield gjorde hattrick

Direkt i den tredje perioden kom 3-1-målet när Case Mccarthys dragskott hittade in i Hugo Alnefelts högra kryss. Sedan följde Caufield upp med två mål till, fram till ett hattrick.

I morgon väntar spel mot Lettland för Småkronorna. Matchen sänds i SVT 2 med start 19.30.