Foto: Bildbyrån

21.45: Nytt svenskmöte i SVT:s NHL-match

Uppdaterad
Publicerad

Buffalo-Toronto, med flera svenskar på isen, där har ni kvällens NHL-möte direkt i SVT.

I Buffalo finns fem svenskar, målvakten Linus Ulmark, anfallsspelarna Marcus Johansson, Victor Olofsson och Rasmus Aplund dessutom backen Rasmus Dahlin. Buffalo räknar med att den unge backstjärnan inte kommer att vara med efter att ha fått en hjärnskakning efter en armbågstackling i matchen mot Tampa Bay för några dagar sedan.

I Toronto finns William Nylander, Andreas Johnsson, Pierre Engvall och Dmytro Timashov.

Det är två mittenlag i Atlantic Division som möts och för Torontos del är det inte tillräckligt bra. Därför fick coachen Mike Babcock nyligen sparken efter nära fyra säsonger. Babcock har ersatts av Sheldon Keefe, som har varit huvudtränare i farmarlaget Toronto Marlies i AHL de fem senaste säsongerna.

Matchen kommenteras av Chris Härenstam och experten Mikael Renberg. I studion Marie Lehmann och experten Jonas Andersson och tidigare stormålvakten Mikael Tellqvist.

Se matchen i spelaren ovan eller i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.