Sveriges U16-damer tog guld i ungdoms-OS. Foto: BILDBYRÅN

22 år senare – nytt OS-guld i Lillehammer

1994 vann Tre Kronor OS-guld i Lillehammer. 22 år senare gör Sveriges U16-damer detsamma i ungdoms-OS, efter finalseger mot Tjeckien med 3–1. Stor matchvinnare blev Sofie Lundin som gjorde två mål.

Lundin gav Sverige ledningen efter 7.45, men den tjeckiska kvitteringen kom med drygt fem minuter kvar av perioden.

Men Lundin svarade med att göra 2–1 direkt i starten av mittperioden. Och efter att Agnes Wilhelmsson gjort 3–1 var det mer en fråga om hur stor segern skulle bli.

Segern var Sveriges femte raka i turneringen och man försvarade därmed ungdoms-OS-guldet från Innsbruck 2012.