Adam Ollas Mattsson stängs av efter tacklingen mot Brendan Shinnimin

Uppdaterad
Publicerad

Växjös Brendan Shinnimin fördes i går till sjukhus i ambulans, efter en tackling från Malmös Adam Ollas Mattsson.

Nu har svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd kommit med sin dom.

Ollas Mattsson stängs av resten av grundserien – samt första slutspelsmatchen.

Det var i gårdagens SHL-match i Malmö som de otäcka scenerna utspelade sig.

Växjös forward Brendan Shinnimin fick en tackling från Malmös Adam Ollas Mattsson och åkte med huvudet före in i sargen och blev liggande på isen.

Har lämnat sjukhuset

Han fördes sedan ut på bår och kördes till sjukhus i ambulans, och perioden avbröts i förtid.

Shinnimin fick dock lämna sjukhuset efter en undersökning, och hälsade via Växjö Lakers Twitter-konto att han, efter omständigheterna, mår bra. Hur länge han blir borta från spel är dock oklart.

”Stor skaderisk”

Nu har svenska ishockeyförbundet kommit med sin dom, efter att situationsrummet kommit med en anmälan. Adam Ollas Mattsson stängs av i tre matcher, och får böta 10 000 kronor.

Disciplinnämnden nämner två nyckelfaktorer till beslutet:

  • Det är fråga om en tackling bakifrån nära sarg, som sker med klubban och som sätts in högt upp i ryggen på motspelaren
  • Stor skaderisk

Den tre matcher långa avstängningen gör att Adam Ollas Mattsson missar Malmös två sista grundseriematcher, samt den första slutspelsmatchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.